Dubai osa 2


Heippa! Tässä postauksessa kerron paikoista jotka kannattaa pistää listalle Dubaihin matkatessa. Annan myös vinkin missä tehdä edullisimmat abaya- ja huiviostokset!

Madinat Jumeirah

Ehkä yksi kauneimmista paikoista joissa käytiin. Madinat Jumeirah on luksus resort-alue, jonka asukkaat kulkevat upeita kanaaleja pitkin pienillä veneillä resorteilleen. Mutta kanaaleja ihastelemaan pääsee kuka vain, ja kanaalien varrella ravintoloita riittää. Suosittelen syömään jossain näistä ravintoloista auringonlaskun aikaan, jolloin näkymä on upeimmillaan. Valokuvat kannattaa ottaa jo vähän ennen auringonlaskua jolloin taas valaistus on parhaimmillaan😉 Alueella on myös Souk (tori), jossa myydään arabityylisiä vaatteita, koruja ja turistikrääsää. 


 

Global Village

Tänne kannattaa varata hyvin aikaa! Global Village on jättimäinen puisto, jossa voi aistia monien kymmenien eri maiden kulttuurit, maut ja tuoksut saman illan aikana. Sisäänpääsymaksu vain 15 AED! Puistoon on rakennettu eri maille ja mantereille omat sisäänkäynnit, ja jokaisessa on sisällä kymmeniä ellei lähemmäs sata kojua joissa myydään kyseisen maan ruokia ja vaatteita ym. Myös mm. Colosseum ja Eiffel torni löytyvät täältä!😀 Puistossa myös iso lava jossa upeita esityksiä. Tämän kaiken lisäksi yhdestä "nurkasta" löytyy myös huvipuisto laitteineen! 



Dubai Mall

Dubai Mallilla menee päivä jos toinenkin jos sen haluaa kokonaan ehtiä kiertämään😁 Mielettömän iso kompleksi, maailman isoin ostoskeskus, jonka yhteydessä myös hotelli sekä aquarium & underwater zoo. Dubai Mallin juurelta nousee myös maailman korkein rakennus Burj Khalifa, joka näytti muuten upealta iltavalaistuksessa välkehtien. Lempparini oli Dubai Fountain eli maailman suurin tanssiva suihkulähde. Show alkaa klo 18 jonka jälkeen sitä saa ihastella 30 min välein. Vesi tanssii arabimusiikin tahdissa upeasti valaistuna. Tanssivan suihkulähteen ympärillä on myös paljon ravintoiloita joiden terasseilta tätä voi ihastella.


Kana-cesar salaatti tanssivan suihkulähteen juurella nautittuna.



Al Ras

Al Ras Gold Souk on valtavan iso basaarimainen alue jossa myynti keskittyy enimmäkseen nimensä mukaisesti kultakoruihin. Tämän lisäksi sieltä löytyy valtavasti erilaisia huiveja jerseystä pashminaan sekä samanlaisia abayoita joista joutuisi muualla maksamaan yli kolminkertaisesti. Täällä täytyy muistaa tinkiä!! Sain tiputettua ostamieni abayoiden hinnoista yli puolet pois.

Aavikkosafari

Yksi hienoimmista kokemuksista koko reissulla oli aavikon näkeminen. Emme tosiaan tienneet ennen aavikolle pääsyä(😁) että safarissa olennaista oli se, että kuskit hurjastelevat jeepeillä ylös alas hiekkadyynejä yli puoli tuntia! Se tuntui siltä kuin istuisi sen puoli tuntia vuoristoradassa! Vaikka turvavyöt oli kiinni niin hypähdeltiin miten sattuu välillä pää auton kattoon osuen. Nähtiin kun yksi edellä ajava auto kaatui kyljelleen!. Olihan se aluksi hauskaa mutta jonkin ajan kuluttua tuli tosi huono olo. Meidän kanssa samassa autossa oli yli-innokas pariskunta jotka pälättivät taukoamatta. Onnekseni auto pysähtyi hetkeksi kuvien ottamista varten. Tämän jälkeen ajettiin vielä vartti epätasaista tietä leirille, ja mua alkoi oikeasti pyörryttämään. Olo oli oikeastaan niin huono että toivoin jopa pyörtyväni jottei tarvitsisi kärsiä siinä olossa enää.
Leirille päästyämme saatiin heti pientä makeaa syötävää ja limua ja olo parani hetkessä. Tajusin että huono olo johtui dyyneillä ajamisen lisäksi siitä, että verensokeri oli päässyt laskemaan liikaa. Eli, jos menet aavikkosafarille ja olet herkkävatsainen niin varaa oma kuski jotta voit itse määritellä ajotahdin😄 ja muista syödä sinä päivänä kunnolla (illallinen leirillä vasta klo 21) sekä juoda todella paljon vettä, koska aavikolla kuumuus on jotain ihan omaa luokkaansa!
Ilta päättyi leirillä arabialaiseen illalliseen ja tanssiesityksiin. Loppu hyvin kaikki hyvin.




Dubai, until next time💜




 

Kommentit

Suositut tekstit