Dubai osa 1



Postaan Dubain reissun kahdessa osassa koska kerrottavaa riittää!

Mulla oli ollut jo pidemmän aikaa Dubai haaveena, olin siitä niin paljon kaikkea kivaa kuullut. No yhtenä talvisena päivänä sitten saatiin parhaan kaverini Even kanssa idea reissusta, kun tajuttiin että meillä molemmilla on tulossa samaan aikaan reilu viikko vapaata töistä ja koulusta. Minuutin päästä tästä oivalluksesta oli jo lentoliput ostettuna. 


Norwegianin lento kesti n. 7h. Lennolla oli wifi-yhteys mikä oli iso plussa. Kone laskeutui Dubaihin yöllä ja pimeää oli, mutta tiettekö se ihana eksoottinen lämpö ja tuoksu jonka tuntee kun astuu lentokentältä ulos.. ah ihanaa! Siinä vaiheessa tajusi oikeasti olevansa Dubaissa! Maaliskuun lopulla ilma oli juuri sopivan lämmin, ei liian kuuma (kesällä en kestäisi yli 40 asteen kuumuutta, Dubaissa saattaa lämpöasteet kohota lähemmäs viittäkymmentäkin!) Pimeää oli mutta kaupunki näytti upealta taksin ikkunasta katsottuna valaistuine pilvenpiirtäjineen ja palmuineen. Saavuttiin neljän aikaan aamuyöllä hotellille (Ramada Jumeirah Hotel), jonka aulan hulppeus muuten yllätti meidät jo täysin! Kultaa, kristallia ja lisää kultaa! :D Väsymys oli siinä vaiheessa aikamoinen, joten vaivuttiin saman tien uneen. 
 
Ramada Jumeirah Hotelli
Hotellin aamupala

Aamulla jaksettiin ihme kyllä herätä ajoissa hotellin buffet aamupalalle, jossa oli tosi laaja valikoima vaikka ja mitä! Viikon aikana mun ehdottomaksi suosikiksi tuli munakkaat jotka kokki valmisti jokaiselle yksilöllisesti toiveiden mukaan, nam. Tämän jälkeen siirryttiin hotellin poolille joka sijaitsi katolla. Loikoiltiin siellä hyvä tovi aurinkotuoleilla välillä altaassa polskien. Voin muuten ehdottomasti suositella lämpimästi tota meidän hotellia, tosi siisti, hyvä hinta-laatu suhde, hyvällä sijainnilla. Dubaissa muuten taksit ei maksa paljoa mitään joten liikuttiin niillä melkeinpä kaikkialle.





Dubaissa luksus ja yltäkylläisyys ovat aivan omaa luokkaansa. Öljymiljonäärejä ja muuten vaan ökyrikkaita näkee ajelevan Ferrareillaan, ja kultaa on kaikkialla. Kun shoppaillessa väsyy, niin ostoskeskuksien sisällä(!) voi vuokrata itselleen kuljettajan jonka kyydissä pääsee pienellä autolla muotiliikkeestä toiseen. Kaiken huippu on ehkä se että aavikon kuumuutta pääsee pakoon laskettelukeskukseen! Kyllä, Mall of Emiratesissa on Ski Dubai johon mahtuu viisi rinnettä, joista pisin jopa 400 metriä. Harmi vaan ettei ehditty siellä käymään, se jää ensi kertaan sitten! Pilvenpiirtäjiä Dubaissa riittää ja niitä on koko ajan lisää rakenteilla. 
 
Jumeirah Moskeija


Madinat Jumeirah

Dubaissa on yleisesti tosi puhdasta ja kadut siistejä. Me koimme naisporukassa keskustan turvalliseksi myöhään illallakin. Ihmiset ovat ystävällisiä ja vieraanvaraisia ja meininki on tosi kansainvälistä ja suurin piirtein kaikki puhuvat englantia.
Toisessa osassa kerron Dubain aktiviteeteista kuten aavikkosafarista selviytymisvinkkeineen...😱



Kommentit

  1. Hahah! Ei vitsi oli kyl kiva muistella näit juttuja, kuten lentolippujen oston nopeus ja sit ihana aamupala 😜 Kirjotat tosi hyvin! Et on kiinnostavasti kirjotettu. I can't wait next part 😄

    VastaaPoista
  2. Dubai on ehdottomasti mun Visit-listalla, toivottavasti pääsen viel tänä vuonna matkustamaan. Waiting your part 2.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti pääset matkustamaan sinne pian! Part 2 tulossa viimeistään maanantaina! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit